Angyalkártya júliusra: Energetikai tisztulás. Hallgass a szív szavára!

Szabadság szerelem.

Miután idén januárban a Plútó belépett a Vízöntő zodiákus jelébe megkezdte hosszú évekig tartó radikális tisztító munkáját.

Az elkövetkező években teljesen le fog söpörni (bennünk és körülöttünk) mindent, ami akadályoz a szabad, félelmektől mentes életben. Le fog söpörni minden mocskot, mindent, amiben nincs szeretet és tisztaság. Hogy ez jó lesz -e mindenkinek? Nem hiszem. Lesznek, akik nagyon jól élik majd meg, mert életük eddig is jórészt tiszta és szeretetelvű volt. Nekik egy magasabb szintű szabadságot és boldog szárnyalást hoz. De lesznek, akiket a mélybe ránt, mert életük hazugságokon, manipuláción, gonoszságon, másokon való élősködésen, lustaságon vagy önzésen alapult. S mindez persze – a Plútó szemszögéből nézve – nem függ pénztől, rangtól, hírnévtől vagy hatalomtól. Ennél sokkal magasabb, tisztább és istenibb elvek mentén dől el, mit (kit) fog lesöpörni a radikális plútós tisztulás az asztalról és mit (kit) nem. Kinek hoz szárnyaló felszabadulást és kinek nem. Érdemes tehát felébredni végre. Résen lenni. Tudatosan élni. Szívből. És nagyon figyelni mostantól arra, mit engedsz be az életedbe, mire alapozod azt. Tisztaságra? Igaz értékekre? A szív szavára? Önzetlen szeretetre? Becsületre? Hűségre? Kitartásra? Önlegyőzésre? Bátorságra? Belső munkára? Közösségi szolgálatra?

A felelősség mostantól a te kezedben van. Arra készülj, a Plútó hatása olyan időszakot hoz el, melyben többé nem mutogathatsz másokra. Se a párodra, se a főnöködre, se anyádra, se a gyerekkorodra, se a politikusokra, se az influenzára, se az inflációra, se a korodra, se semmire. Ezen az őszön a Plútó radikálisan az asztalra csap és mire a Karácsony beköszönt az asztalról lezuhannak a régi világ romjai. Hogy a következő esztendőtől lassan, fokozatosan egy új, tiszta, szeretet-alapú világ kezdjen el épülni majd a helyén. De ehhez előbb a réginek, azaz a régi halott, életképtelen, másokat manipuláló, másokon élősködő és (főleg) szeretetnélküli világnak és hatalmi játszmáknak le kell teljesen pucolódniuk. Ez a Plútó magas szintje, ez a nagy megtisztulás, mely az egész emberiség számára meghozhatja a felszabadulást. A valódi szabadságot.

Tudni kell azonban még egy fontos dolgot. Nagyon figyelj, ez lényeges! Hogy ez a folyamat gyorsan, viszonylag könnyedén, viszonylag fájdalom-mentesen zajlik -e le, vagy lassan, elhúzódva fájdalmasan – az kizárólag RAJTAD áll. A te belső munkádon, belső állapotodon! Azon TE belül mennyire vagy szabad. Azon TE egyénileg a lelkedben milyen energiaszintre (milyen rezgésszintre) hozod fel magad őszre?! Mennyire kerülsz szoros(abb) kapcsolatba isteni forrásoddal, isteni részeddel. És – főleg – mennyire tisztítod meg magad BELÜL a félelmektől, a régi görcsöktől, a kishitűségtől (ami istentagadás is), s merev szokásaidtól és korlátozó hiedelmeidtől. Ugyanis ez a vízöntő magas szintje, a valódi – jól megélt – szabadság. Ezért azt is megkérdezi tőled az időszak, mennyire vagy képes befogadni az ÚJAT, főleg az Új Energiát, az isteni új tudást? Mennyire tudsz nyitni szellemileg is az új, magasabb rezgésű és tisztább Isten-tudás felé?

Remélem már érzed, ez tényleg nem az aktuális választási eredmények függvénye. És ez talán rossz hír most, mert nincs több kifogás. Már nem lesz elég a könnyebbik utat választani, mert akkor könnyen a Plútó lefelé rántó spiráljában találhatod magad, a zuhanás állapotában, ahonnan visszafordulni (szinte) lehetetlen. Nem érdemes megvárni. Sokszor elmondtam a Plútóról, de júliusban az egyik főszerep az övé, tehát érdemes újra leszögezni: nem ismer kompromisszumot. Nincs elegáns, diplomatikus megoldása, csak radikális, ami gyökeres változást hoz. Ami zsigeri átalakulást hoz. Benned. Először! Aztán majd körülötted is, ha jól végezted el a mély belső nagy átalakulást. A Plútó vízöntőbe lépése magas szinten ugyanis nagyon nagy lehetőséget tartogat! A teljes szabadság és felszabadulás állapotát és létérzését, melyben leteszed végre a félelmeket.

A JÓL megélt vízöntő minőség ugyanis nem szabados és nem kaotikus! Hanem a félelmektől válik szabaddá. A kishitűségtől, a múltbeli sebeitől, a belső önkorlátozó hatásaitól válik szabaddá. Ez az igazi SZABADSÁG. És ebben aztán már lehet szárnyalni, ahová a Sas repül, a Tejút felé. Egy magasabb minőségű, teljes, isteni élet felé. (De félelmektől terhelten ide sosem jutsz el.) Nagyon fontos erre tudatosan is figyelni a következő évtizedekben – amíg a Plútó a vízöntő zodiákusában halad -, hogy mindig tudjuk megkülönböztetni (egyénileg és társadalmi szinten is) a szabadságot a szabadosságtól. Utóbbi jelzi egyébként azt is, ha valaki a „szabadság” eszméjére hivatkozva pusztán csak kifogást keres, és valójában nem tud felelősséget vállalni önmagáért vagy másokért. De jelezheti azt is, amikor valaki azért hivatkozik a csak kint keresett szabadságra, mert nem tud kötődni, nem tud normális emberi kapcsolatokat kialakítani és megtartani, azért ha kell áldozatot is hozva. A vízöntő magas szinten ugyanis az önzetlen szeretet állapota is. A közösségépítés, a közösségért vállalt szolgálat. Az örök emberi értékek őrzése (hiszen két uralkodó bolygója van, a zseniális Uránusz mellett az Őrző, a Szaturnusz). Ugyanígy hozza el magas szinten – annak, aki belül megtisztul – a zseniális új lehetőségeket, az Új Tudás emelő erejét a Plútó vízöntőbe lépése, egyúttal garantálva a minőségi szintemelkedést.

A Plútó által elhozott júliusi – és őszi – radikális változtatás elsőre talán durvának tűnik, de hosszú távon az egyetlen jó megoldás majd meglátod. Mert a Plutó az egyetlen sorsfordító erő és az egyetlen, akivel magasabb szintre tudsz lépni. Ennek viszont ára van. A mély belső megtisztulás és a gyökeres változás, ami sokszor komoly belső munka és kíméletlenül őszinte önismereti út. Ha kell az egész világhoz való teljesen más – magasabb tudatszinten működő – hozzáállás. (De inkább te legyél kíméletlen magaddal, mint a Plútó legyen az. Ez például már a szabad akarat témaköre.)

Mindez tehát elsősorban BELÜL kell most megtörténjen – aztán jöhet majd kint is az ezzel járó minőségi emelkedés. De a sorrendet megcserélni soha nem lehet! Aki ezt megérti – és a gyakorlatba át is ülteti – arra nem csak minőségi sorsfordulat vár, de szárnyaló emelkedés is. A Plútó csillagképi környezete ugyanis a Bak feje mellett még mindig a Tejút felé szárnyaló Sas (Turul) madár.

A titok pedig az, hogy a fényes és isteni megoldásokat elhozó csillagképi energia akkor jelenik meg fizikai szinten az életedben, ha a bolygót hozzá jól, magas szinten működteted!

A most készülő könyvemben erről részletesebben is írok majd ….

De addig is nézzük át a júliust, hiszen ahogy írtam fent, a Plútó a főszereplő, mert három kardinális fényszöget is alkot az égen – s így a földön is.

A hatásuk nagyon hasonló, lényegében egy összefüggő folyamatról van szó, ezért érdemes együtt kezelni a hármat. Mindegyik esetben a Plútó tehát a vízöntő zodiákus jelében jár, miközben a Bak csillagkép fejénél és a Sas csillagkép alatt halad. A vele szembe kerülő három bolygó pedig az oroszlán jelében jár, miközben a Rák csillagkép megnyíló ágánál és a Hiúz csillagai alatt jár. (A csillagkép által elhozott szellemi vezérlő elvet és a zodiákus által elhozott hétköznapi szintet együtt kezelem tehát most.) A fokozott éberség mindegyik időpontnál fontos lesz! Vigyázz és légy résen, mit vagy kit engedsz be az életedbe!? Ez nem csak egy ember lehet, de lehet egy hír, egy szellemi irányzat is vagy esetleg egy olyan rossz érzés, téves gondolat, aminek ha most megnyílsz rossz irányba visz. Hogy légy éber? Hallgass a szívedre, az intuíciódra és felettes énedre.

Az első időpontban, július 3-n a Plútó a kommunikáció bolygójával, a Merkúrral kerül inspiráló (oppozíciós) fényszögkapcsolatba. Ez a nap a nagy, radikális beszélgetéseknek kedvez, illetve erőteljesen erre inspirál. Ezek akár sorsfordító beszélgetések is lehetnek, melyek hosszútávon szabadságot adnak. Óriási erőt ad, hogy kimondj valamit, amit talán korábban nem volt erőd vagy bátorságod kimondani. Valamint ahhoz is erőt ad, hogy meghozz egy fontos döntést, ami a sorsod szempontjából nagyon jelentős. Mindez érintheti a család, otthon, haza vagy anyaság témáját is, hiszen a Bakkal szemben a Rák csillagkép érintett (ők egyben poláris párt alkotnak az égen a teljesség elvével, valamint a Család Szentségének üzenetével). Egy fontos és kikerülhetetlen sorsfeladat kerülhet előtérbe az életedben, melyet úgy tudsz jól megoldani, ha a belső szabadság állapotában döntesz és ha szeretet alapon állsz. Persze a Plútó által bekapcsolt radikális döntés, radikális változtatás elve itt is megjelenik.

Ez az időpont a nagy, átütő erejű – belül megélt – megértéseknek is nagyon kedvez, ami akár egy mélyre hatoló spirituális megértés is lehet. Az elmélyült beszélgetések napja is, melyben végre az addig láthatatlan dimenzióidról is (a kimondhatatlanról) is tudsz tisztán, őszintén beszélni. Mindez szintén szabaddá, szárnyalóbbá tesz. Érdemes ekkor az új, zseniális ötletekre is jobban figyelni, annak bátrabban megnyílni.

A következő időpont a július 12. A Plútó ekkor a szerelmetes Vénusszal kerül inspiráló kapcsolatba. Az érzelmek, a párkapcsolatok világában az elmélyülés, az átminősülés és a szintemelkedés ideje. A párkapcsolatok nagy megújításának, új energiákkal való emelésének is kedvez. Ehhez ad erőt, ennek nyitja meg a teret. Kifejezetten segíti az érzelmi felszabadulást, a régi terhektől való megtisztulást és az ebből születő gyógyulást. Az érzelmi regenerálódás és gyógyulás napja is tehát. De ehhez talán nagyon mélyre kell ásnod önmagadban. És most ennek van ideje, hiszen a Plútó és a Vénusz közös tánca erőt ad hozzá, hogy mélyebb érzelmi rétegeidben is megszabadulj a félelmektől vagy múltból cipelt lelki sérülésektől. Kifejezetten segít, hogy érzelmi téren, párkapcsolat terén – vagy nőiség témájában – letedd korábbi belső béklyóidat, felszabadulj akadályozó, idejétmúlt belső lehúzó korlátaidtól. Főleg azoktól, amik elzártak isteni önmagadtól és a valódi szeretettől!

Ez a nap hozza el leginkább a „szabadság-szerelem” szárnyaló, emelő, isteni érzését.

A Vénusz miatt érdemes itt akár pénzügyi témákkal is foglalkozni. Azt megvizsgálni magadban mélyen, milyen belső korlátokkal, téves hiedelmekkel akadályozod saját magad tudat alatt azt, hogy életedben az anyagi biztonság és bőség végre megjelenjen? Ebben is komoly sorsfordulatot tudsz végig vinni ezzel a július 12-i Plútós energiával, hogy aztán anyagi téren is egy magasabb szintre lépj a korlátlan bőség valóságában.

Végül, a záró időpont a plútós zsigeri átalakulás folyamatában a július 23. (Illetve július 22-23.), ahol a szabadságot hirdető Plútó a szerelmetes oroszlán jelében járó Nappal kerül szembe, hogy egy szabadabb, királyi életre inspirálja. (Persze közben a csillagképi környezet ugyanaz: a Bak – Rák fénylő párosa.) Ez a hatás akár tanításként is beléphet az életedbe, teljesen rávilágítva arra, miben és – főleg – miért nem vagy még szabad, valamint hogy tudsz végre szabaddá válni? Elsősorban belső létállapot szintjén. Hiszen nagyon fontos újra tudatosítani: először minden BELÜL kell megváltozzon, csak utána tud kint is! (Soha ne akard felcserélni a sorrendet, mert kudarc várhat rád.) Itt tudsz teljesen rálátni arra is, milyen múltból hozott félelmek, lehúzó és téves hiedelmek tartanak fogva belül téged? Ebből a „rabságból” ad nagy erőt kiszabadulni ez a hatás!

Ezek a július végi napok egyben már a nagy, radikális, akár sorsfordító lépések és konkrét tettek idejét is elhozzák a bátorság erejével (vagy ha kell kikényszerítik). A július 22-23. tehát nagyon kedvez nem csak eldönteni, de egyben meglépni valamit határozottan, szenvedélyesen és tiszta szívvel, ami által nem csak a szabadsághoz kerülsz közelebb, de a boldogabb, királyibb élethez is, melyben ura vagy az életednek. S melyben a SZERETET a fő vezérlő elv.

Összességében. A júliusi (majd később az őszi) Plútós energetikai hatások közös üzenete, hogy az igazi, (jól megélt) szabadság ereje abban rejlik, ha felismered, hogy több vagy, mint ember. Hiszen isteni MAG-od, isteni eredeted, isteni forrásod van. Mondhatjuk úgy is „istenember”, bár szerintem nem az elnevezés számít, hanem a valóban működtetett megélés. Az válik szárnyalóan, boldogan teljesen szabaddá ebben a júliusi időszakban és hosszú távon a Plútó vízöntőben és Bak csillagai alatt megtett energiájában, aki felismeri isteni eredetét és óriási isteni teremtő potenciálját.

Hogy tudatosan fókuszt váltva, figyelmed belső isteni fényedre helyezve, isteni éneddel karöltve nincs lehetetlen!

A júliusi inspiráló hatások, melyben egymást kiegészítve teljesen együtt működik a vízöntő – oroszlán zodiákus párosa és a Bak-Rák csillagképi párosa, pedig elhozzák azt a lehetőséget, hogy megérezd mit jelent szabadon szeretni. Félelmek nélkül. Mit jelent szabadon, boldogan alkotni teremteni. Belső sorsrontó korlátok nélkül.

Mindez a folyamat tehát ha jól csinálod, augusztusra közelebb visz a valódi, isteni szabadsághoz – ami elsősorban belső állapot. A „szabadság – szerelem” Petőfi által meghirdetett isteni létélményéhez. A félelmektől vagy régi lehúzó béklyóidtól válsz szabaddá (de minimum szabadabbá). És ez adja meg aztán azt a sorsuraló erőt a kezedbe, amely egy alkotó – teremtő, „királyi” élethez vezet. Ami boldog emberi kapcsolatokhoz vezet. Ahol a világodat TE TEREMTED és nem mások „teremtik” neked vagy helyetted. Ahol újra örömmel és örömből alkotsz, szívből hívsz életre csodálatos dolgokat. Ahol félelmek nélkül (ezért játszmák és manipuláció nélkül) szeretsz és szeretve vagy.

Szabadság – szerelem. Amikor nem csak szeretsz élni és boldogan kiteljesedsz a létezésben, a teremtésben, a szerelmetes alkotásban, de mindezt szárnyalva, boldogan, szeretetben teszed. Jólétben, bőségben, biztonságban, szépségben, szerelmetességben. Békében. Mert ez jár.

Szeretettel, Veres Mónika

2024. július 01. csillagtitkok

Megerősítő áldás: Illúziók, ábrándok színes kupolái alatt várta az első férfit, aki majd észreveszi őt.

A palota elé rózsákat és dáliákat ültetett és puha kis ösvényt épített közéjük, hogy azon keresztül jöhessen érte a virágillatos kerten át. Hány estén és hány éjszakán keresztül épült ez a palota, hány magányosan átábrándozott óra ültette be karcsú virágaival az ösvény széleit, a Valóság és a Palota között. És most eljött. És nem a kapun keresztül jött és nem az ösvényen keresztül jött: csak átlépett a kerten és nagy durva lépéssel a palota színes tetejére lépett, a kupolák összedőlnek alatta, a virágok széttaposva hevernek a földön, a drága, színes üvegtető helyén, pozdorjává tört cserepek között egy arc néz lefele és nagyon a valóságból hozott nyelven, egyszerűen, durván, csak ennyit kérdez: akar-e a feleségem lenni…?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük