A beavatás napja – 2024. április 12.: A Beavatás útján, a belső erő által!

Többszörösen beavató nap ez a mai egyrészt Merkúr-Nap együttállása miatt, másrészt mert Mars ma érte el az Achernar csillagot, az eridanusi beavató út végét.

Mindkettő hatás önmagában beavatás, mely valamire ráébreszt, mégis folyamatot jelölnek, annak is csak a közepét.

Vagyis a mai nap nemcsak megmutatja, hogy az elmúlt időszakban mit éltél meg, azzal hol tartasz, hanem útmutatót ad arra is, hogy hogyan tudod legmaximálisabban kihasználni a Mindebben lévő lehetőségeket.

Tulajdonképpen ugyanarról szól mindkét hatás, mégis azért nagyon más.

A Merkúr retrográd útján a Felfelé úszó Halak fonalánál megtorpanva érkezett vissza ebbe a találkozóba. Ezzel ő arra mutat rá, hogy mennyire vagy kész arra a következő lépésre, arra a másik szintre, hogy más emberként lépj tovább, aki már tudatosan éli életét, ami egyébként magában a halak Szaturnusz munkájában is benne van mélyen belül csendben, mert ő is ezen dolgozik, csak a láthatatlanban. Merkúr ennek a felismerésében segít ezzel a fordulásával. Sokkal több van az ő útjában, mint hogy most retrográd „és visszafogja a hétköznapok kommunikációját”.

Természetesen megélhető úgy is, de ha így éled, akkor már az mutatja, hogy még nem a szintlépés szélén állsz, hanem a látható világ útvesztőjében. Ez arra jó, hogy felismerd, hogy ez így van, és van még munka Szaturnusszal, ezáltal önmagaddal. Mivel Merkúr a Visszaúszó Halak fonalában áll együtt a Nappal, ahol a visszaemlékezés zajlik, nagyon sok mindenre kaphattál ma megértést, rálátást. Lehet ez az elmúlt 30 éves körödben (Szaturnusz előző köre a halak jegyében) lévő tanítás, hogy mennyit fejlődtél meg azóta és mennyire vagy minderre tudatos, vagyis tudod, látod-e merre mész tovább és mennyire saját magad irányítod ezt az utat. Vagy lehet maga az isteni énedre való visszaemlékezés pillanata is, hogy már érted és tudod, hogy nem csak egy test vagy aki egyszer él, hanem egy isteni létező, aki ebben a formában tapasztal. De lehet beavatás csupán azzal az életterülettel és ezáltal a jelenlegi inkarnációd azon területén jelentkező feladatok felismerésével kapcsolatos is, ahol ez az együttállás felállt. Érdemes elgondolkodni a mai napon, mi történt veled és hogyan élted meg, mert amire rájössz ezzel az energiával nagyon nagy segítség lehet a továbblépésben, hogy valóban meg tudd lépni a szintlépést, vagyis máshogy lépj tovább mikor a Nap eléri majd a Felfelé Úszó Halak fonalát 2024. április 19-én.

A másik energia, ami meghatározza a mai napot és látszólag semmi köze a Nap-Merkúr együttállásához, a Mars megérkezése az Achernar csillaghoz. Hű ebben az egy mondatban mennyi minden rejlik. Egyrészt azért, mert most volt a Mars-Szaturnusz együttállása két napja, 2024. április 10-én már ennek a csillagnak az energiamezejében, mely megnyitotta az Achernar kapuját. Mars most át is lépett rajta, de Szaturnusz mester csak 2024. április 20-án érkezik meg oda. Észrevetted, hogy ez egy nappal a Nap-Felfelé Úszó Halak találkozása után van, vagyis tulajdonképpen egyszerre? Szóval mennyi minden történik egyidőben, nem csoda, hogy nem is tudod hova kapj, mi zajlik veled. Nézzük sorban. Eleve maga Mars-Szaturnusz együttállása egy hatalmas erő, a belső kiscsikó, a virgonc erő és a bölcs nagy mester találkozója, ahol ez az erő fiatalságot hoz a mesternek, a mester pedig tanítást ad a kis titánnak. Egy csodálatos találkozás, mely mivel most a halak jegyében állt fel, egy igazi mély belső beavatás. Azt mutatta meg, hogy mennyire van meg benned ez a belső erő és hogyan használod. Mennyire a belső világod építésére, vagy még mindig a külsőre fordítva. Tulajdonképpen annak a felismerése ez a találkozás, hogy hogyan éled a halak Szaturnuszt, mely most egy igen kivételes halak Szaturnusz időszak a szintén halak jegyében vándorló Neptunusz miatt. Igazi mély belső beavató út, melyet nem lehet igazán szavakkal kifejezni. Egy olyan belső átalakulás lehetősége, mely többet ilyen formában nem adatik meg. Ehhez szükséges a befelé fordulás, belső munka. Mars érkezése ezt most feltárta. Csendesen, mert ez halak Mars, de közben ami itt feltárult, belül, a láthatatlanban, az mutatkozik meg a Merkúr-Nap együttállásban is, hiszen az a kos jegyében, a Mars uralma alatt történt. És ez a halak Mars-Szaturnusz a „hétköznapok” energiája, azért idézőjelesen, mert ugyan az, de mégsem tudatos, mert halak. És mindez az Achernar csillagnál, annál a csillagnál, ami a valódi belső beavatói út vége, a megérkezés, amely aztán végképp nem tudatos. Ez a belső beavatói út az isteni belsőre való visszaérkezés útja. Nem is csak visszaemlékezés, hanem a visszaérkezés, az önmagadba való megérkezés útja. És itt parkol most Szaturnusz, akihez megérkezett Mars. Ami tehát ebben a Mars-Szaturnusz együttállásban megjelenik, az megmutatta nemcsak belül, hanem nagyon belül, hogy mi zajlik benned, mely most a felszínen is feltárja magát a Merkúr-Nap együttállásban is. Ez ebben a napban az igazi gyöngyszem.

És ami még ezután jön, mert ez a belső kapu még csak most nyílt ki. Mars már megérkezett ugyan, de Szaturnusz mester csak április 20-án ér ide. Azáltal, hogy ez ilyen sokáig nyitva van, feltárja magát az a belső. De erre figyelni kell. Nem kifelé, hanem befelé. Vagyis érdemes valóban végig gondolnod mit és hogyan éltél meg az elmúlt 30 évben, mi történt veled Merkúr fordulása óta (2024. április 2.) és milyen helyzetbe kerültél 2024. április 10-én a Mars-Szaturnusz együttállásakor. Ezek a helyzetek hova akarnak vinni, mennyire látod meg bennük a valódit és tudsz bennük áramolni, vagy még mindig kifelé tekintgetsz, vagyis ellenállsz saját magad belső istenijének. Igazából mindegy is milyen helyzetekben találod magad, a lényeg, hogyan éled meg. Ezt tanította meg a mai nap, amiből tudsz táplálkozni, és megérkezni, valamint egyszerre szintet lépni 2024. április 19-20-án.

Tóth Gabriella Csillagtenger

Megerősítés: Ha szeretsz valakit, aki nem szeret: felejtsd el. Még akkor is, ha az a valaki a férjed, a feleséged vagy az anyád. Bocsáss meg neki, de felejtsd el, szegényt. Tudom, hogy fáj – néha egy életen át -, de menj tovább!
A fájdalom nem olyan lélekromboló, mint a közöny és a gyűlölet légkörében élni. Keress mást, vagy élj inkább egyedül, és várj.

Lehet, hogy sokáig kell várni. Ilyenkor, ha nem jön élő ember, a láthatatlan világtól kapsz sok szeretetet.