Misztikus Tündérek üzenetei csütörtök hajnalra: A tavaszi napéjegyenlőséggel indul a Kos jegye.

Ez bizony a világosság győzelme, mert a tavaszi hónappal új korszak veszi kezdetét.

Ahogy a Nap belép ebbe a minőségbe, azonnal szextilt alkot a Plútóval. Abban van az erőnk, hogy a személyeségünk változásaiba bátran beleállunk.

Elengedni a régit, hogy cserébe új világot teremtsünk, amely a rezgésünkhöz, tudatosságunkhoz méltó.

Férfias tulajdonságú, tüzes jegy. A tűz, ami inspirál, szenvedélyt gyújt. A Kos napjegyében született lélek ebben az inkanációban azt szeretné megtapasztalni, hogy miként lehet érvényesíteni az akaratát. Így hát bátor, kedveli a merész kalandokat és utazásokat, rámenős, energikus, kezdeményező. Elszántan törekszik a teljes életre. Néha úgy látszik, meghátrál, sőt irányítható, valójában azonban hihetetlenül versenyképes. Meggondolatlan heveskedése viszont kínos meglepetéseket okozhat.

A Kos szereti az otthonát: legyen az egy viskó, vagy egy palota, a lényeg, hogy az övé. S mert az övé, nem tűri a beavatkozást a családi életébe. Egyetlen esetben viseli el a változásokat, ha önmaga kezdeményezi és hajtja végre.

Lobbanékony, mindent azonnal akar, de nem minden téren kockáztat. Képes helytállni, egyhangúan robotolni, ha anyagi érdekei ezt kívánják. Létfontosságú, hogy kiélhesse versengő hajlamát, legalább valamilyen sportban. A legtöbb Kos élvezi a sportot, bár a legszívesebben önmagával játszana, hiszen akkor mindenképpen ő nyerne.

Nagyevő és nagyivó, általában a társaság kedvence, gyakran ő a pezsgő társasági élet motorja. Szívesen szórakoztatja a többieket, jó táncos, remekül énekel-igazán élvezi az életet.

A Kos jól teszi, ha szabad idejét leginkább a friss levegőn tölti, mert a zárt terekben nem érzi jól magát. Noha tudja két kézzel is szórni a pénzt, időnként elég szűkmarkú.

Vakmerő természetű, gyakran cselekszik elhamarkodottan, s emiatt többször kerül olyan helyzetbe, amit jobb lett volna elkerülni. Például romantikus hevületében házassági ajánlatot tesz, s kisvártatva kiderül, hogy szenvedélye hosszú távon ólomlábakon cammog, vagy még úgy se. A Kos jól teszi, ha óvatosságot tanul, és gondolkodik, mielőtt megszólalna.

Jelmondata, hogy létezem és cselekszem, inkarnációs feladata, hogy megtanulja magát képviselni, érvényesíteni. Küzdjön, legyen önző. Persze, ennek is megvan a veszélye. Ha túlzottan csak önmagára gondol, vagy bátorságát verekedéssel fejezi ki, akkor ez az alacsony minőség megnyilvánulása.

Magas szinten a hős, a lovag, aki erejével védelmezi a rászorulókat. A Grál-lovag.
Uralkodó bolygója a Mars, mely külső és belső harcaink magas szintű emeléséről is szól. Keresni önmagunk fényét, bátorságunk magas szintű megélését.

Forrás – Felkai Tímea

Megerősítés: Így romboljuk le kapcsolatainkat, és engedünk el örökre értékes, szeretetteljes, potenciális, embereket az életünkből.

1. Romboló kommunikációt folytatunk. Értő figyelem, egymás végighallgatása, empátia nélkül. Ott dobol a fejünkben, mivel fogjuk félbeszakítani, földbe döngölni, kritizálások, vádaskodások, minősítések, becsmérlések, üvöltözések terhelik közös életünket.
2. A másik hibáit felnagyítjuk, a sajátunkra rá sem nézünk, bagatellizáljuk.
3. Fel nem dolgozott, ki nem beszélt, le nem tisztázott bizalomvesztéseket cipelünk, legyen az árulás, hűtlenség, a másik bevonása és tudta nélkül megtett lépések, meghozott döntések.

4. A rossz, romboló, hiányos, vagy elkerülő kommunikáció miatt a meg nem értettség, a feszültség fokozódik. Folyamatosan megkérdőjelezzük a kapcsolatot, és meg is teremtjük, létrehozunk olyan helyzeteket, amikor kivonódhatunk, leválaszthatjuk magunkat egymásról érzelmileg és fizikailag is, ezt egyre gyakrabban megtesszük.
5. A távolság nő, így egyre kevesebb lesz az esély visszatalálni a másikhoz, és arra, hogy egyetlen tisztázó, – a másik érzéseire fókuszáló, azt megérteni, befogadni, validálni készen álló, saját egocentrikus énemet ideiglenesen félretevő – egyszerű, szeretet által vezérelt beszélgetést lefolytassunk.

Inkább elengedjük egymást.

Forrás Király Eszter