Angyali útmutatás hétfő hajnalra: Mert van valami, ami több és értékesebb, mint a tudás, az értelem, igen, becsesebb, mint a jóság.

Van egyfajta tapintat, ami az emberi teljesítmény felsőfoka.

Az a fajta gyöngédség, mely láthatatlan, színtelen és íztelen, s mégis nélkülözhetetlen, mint fertőzéses, járványos vidéken a forralt víz, mely nélkül szomjan pusztul, vagy beteg lesz az ember.

Az a tapintat és gyöngédség mely, mint valami csodálatos zenei hallás örökké figyelmeztet egy embert mi sok és mi kevés az emberi dolgokban, mit szabad és mi túlzás, mi fáj a másiknak, és mi olyan ” jó “, hogy ellenségünk lesz, ha megajándékozzuk vele és nem tudja meghálálni?

Ez a tapintat, mely nem csak a megfelelő szavakat és hangsúlyt ismeri, hanem a hallgatás gyöngédségét is.
Vannak ritka emberek, akik tudják ezt.

Akik a jóságot, mely mindig önzés is, pártolták és nemesítették, s nem okoznak soha fájdalmat barátságukkal, vagy rokonszenvükkel, nem terhesek közeledésükkel, nem mondanak soha egy szóval többet, mint amit a másik el tud viselni, s mintha külön, nagyon finom hallószerveik lennének, úgy neszelik mi az, ami a másiknak fájhat.
S mindig tudnak másról beszélni.

S oly élesen hallanak mindent, ami veszélyes az emberek között, mint az elektromos hallgató fülek érzékelik a nagy magasságban felhők között közeledő láthatatlan ellenséges gépmadarakat.
A tapintat és a gyöngédség emberfölöttien érzékel.
Igen, e két képesség emberfölötti.

Márai Sándor

Megerősítés: Élj érdekes időkben – mondja egy kínai átok, s azt lehet mondani, hogy az utóbbi időben maximálisan meg is valósítottuk ezt a mondást.

Az ember azt látja a szemével, azt hallja a fülével, amit a hitrendszere lehetővé tesz számára. Most az égi energiák lehetőséget kínálnak a bennünk lévő karmikus minták tarnszformációjára.

Február 19-én 19 óra 49 perckor pontosodik be a 2024-es esztendő egyik legjelentősebb asztrológiai állása, a Chiron Felszálló Holdcsomópont konjunkció a Kos 16 fok 45 percen, s 1 fokos orbiszon belül ott van a Sötét Hold Lilith is.
A Chiron 50 éves, a Holdcsomópont tengely 27 éves keringési ideje miatt viszonylag ritkán jön létre együttállás, a legutóbbi pontos konjunkció 2008. augusztus 10-én volt a Vízöntő 19. fokán.

Egyesült hatásuk nemcsak az együttállás napján, hanem hosszabb ideig, késleltetve érezhető.
Ahhoz, hogy dolgozni tudjunk az energiával fontos, hogy tudjuk mit is jelent a Chiron, és mit jelentenek a Holdcsomó tengelyek. Mindkettő a karmikus programjainkhoz, mintáinkhoz, a beleszületett kódokhoz kapcsolódik.

A Chiron mutatja az emberiség legnagyobb karmikus sérülését, az inkarnáció kulcsát. Chiron Kronosz és egy erdei nimfa gyermeke, aki a szülei révén maga is félisten, vagyis halhatatlan, ugyanakkor az állati ösztönök is ott vannak benne. Aki hiányzik belőle az ember.

Chiron több „gyógyíthatatlan” sebet szerzett élete folyamán, ami arra ösztönözte, hogy folyamatosan keressen, kutasson, gyógymódot találjon önmaga számára. Chiron önmagát nem, de sok más lényt meggyógyít, s ez is az egyik fontos üzenete, hogy a saját karmikus sérülésünk annyira fájdalmas, hogy egyedül nem bírunk vele, viszont tudjuk gyógyítani mások hasonló sérüléseit, így kapcsolódnak a lélekcsalád tagjai egymáshoz.
Chiron a transzcendentális karma asztrológiában a Szűz uralkodó égiteste, és a látható és a láthatatlan bolygók közötti híd szerepét tölti be. Azt gondolhatnánk, hogy a 12 Zodiákus jegyben ugyanannyi időt tölt, de nem, a legtovább a Kosban tartozódik, csekélyke 8-9 esztendőt.
Az emberi életben egyszer éljük meg, hogy a Chiron visszatér a születési helyére, s az az időszak, amikor több alkalommal pontosan együttáll a születési Chironunkkal, egy nagyon jelentőségteljes beavatás, amikor is a lelkünk megnézi, mennyit is sikerült haladnunk az életutunkon.

A Felszálló és Leszálló Holdcsomópontok, olyan pontokat képviselnek, ahol a Nap és a Hold útjai metszik egymást, szimbolizálva múltbeli és jövőbeli pályáink konvergenciáját – karmikus utazásunkat. A Leszálló Holdcsomópont a múlt tapasztalataiból származó rögzült mintákat tükrözi, amelyekre, mint a megváltoztathatatlan karma lemondó elfogadásával tekintenünk. Ezzel szemben a Felszálló Holdcsomópont lehetőséget jelent sorsunk átalakítására, megváltoztatására, új utak kipróbálására.

A Chiron Felszálló Holdcsomópont Sötét Hold Lilith stellium lehetőséget kínál arra, hogy szembenézzünk, tudatosítsuk legmélyebb karmikus sérülésünket, amely egyben életfeladatunk is. Ez konkrétan a gyógyulás útja, amikor már nem a sérülések határoznak meg minket, hanem a sérülésekből való gyógyulás során szerzett különleges képességek által tudunk egy új, szélesebb spektrumú, új viselkedési mintákkal rendelkező életet élni.

S mivel a hármas együttállás a Kosban jön létre, s ezáltal ez egy hatalmas lehetőség arra, hogy miként is viszonyulunk az önérvényesítéshez, az akaratérvényesítéshez, a saját céljaink elérését csak mások eltiprásával, megsemmisítésével tudjuk-e megvalósítani, mit kezdünk a harc, a küzdelem, a gyilkolás és háború energiával???

Arra hív bennünket, hogy lépjünk kapcsolatba újra azzal az ősenergiával, amely szenvedélyeink és életcélunk felé vezet bennünket.

Az öröklött traumák és érzelmi minták körének megszakításához meg kell érteni, hogy a családi hatások hogyan formálták identitásunkat. Ezeknek a mintáknak a felismerésével erőt nyerünk az életünk átírásához, és új irányvonalat jelölhetünk ki magunk és a jövő generációi számára.