Atlantisz Angyalok üzenetei: Az optimizmus, a jókedv, a nevetés mint stresszcsökkentés!

A stressz nagyon sok szervünket megbetegítheti, de elsősorban az immunrendszerünkre van negatív hatással.

Amikor stressz ér bennünket, akkor sokkal sérülékenyebbek vagyunk.

Bizonyára sok mindenki megtapasztalta már, hogy stresszes helyzetbe került és aztán hamar beteg lett, kijött rajta a nátha vagy elkapta az influenzát. Ennek az a magyarázata, hogy ilyenkor legyengül az immunrendszerünk és sokkal sérülékenyebb a betegségekkel, a fertőzésekkel szemben.

Az emberi immunrendszer, a hormonrendszer és a központi idegrendszer szoros kapcsolatban áll egymással. Ha egyik megsérül, akkor ebben a rendszerben is törések keletkeznek, megborul a kényes egyensúly és bizony ez hatással lesz az egészségünkre.
A stresszes szituációk teljesen másként hatnak egy olyan emberre, akinek nincs gond az immunrendszerével, és teljesen másként hatnak arra a személyre, akinek valamilyen ok miatt, nem működik kielégítően a védelmi vonala. Ha gyulladás vagy érelmeszesedés van a szervezetben, esetleg valamilyen autoimmun betegséggel küzd az illető, akkor a stressz csak tovább ronthat az állapotán.
Amennyiben a stressz hosszabb ideig jelen van a szervezetünkben, azaz krónikussá válik, az elnyomja az immunrendszer működését és ilyenkor hajlamosabbak vagyunk a járványok okozta fertőzésekre is.
Mit lehet tenni ebben a helyzetben?

Néha az is feszültséget generál az életünkben, ha olyan dolgot csinálunk, ami megemeli a szervezetünkben a stresszszintet.

A legjobb amit tehetünk, hogy egy ideig háttérbe szorítjuk ezt a tevékenységet és nem foglalkozunk vele.
Testünknek rendszeres pihenésre és feltöltődésre is szüksége van. Az alvás, a pihenés szintén részt vesz az immunrendszer regenerációjában, hiszen ez elősegíti a T-sejtek termelődését, amelyeknek kiemelkedő szerepük van a fertőzések elleni küzdelemben.

A boldogság, az élet nyújtotta örömforrások megtalálása szintén pozitívan hat az egészségünkre és így az immunrendszerünk működésére is. A nevetés nemcsak az immunrendszert erősíti, hanem számos más betegség tünete is enyhülhet, amennyiben jókedvűen állunk hozzá az élet dolgaihoz.

A nevetés csökkenti a stresszhormonok szintjét, emellett növeli az immunsejtek és antitestek aktivitását. Az optimizmus, a jókedv, a nevetés nemcsak a stresszreakciót csökkenti, hanem a pulzusszámot és a vérnyomást is, ugyanakkor növeli a boldogsághormonok szintjét, s ezek összességében sokkal jobb közérzetet biztosítanak, és még az immunrendszerünk is erősödhet.

Forrás: Életfestők

Megerősítés: Haladsz egy új dolog irányába, mely gyorsan fog előtted megjelenni.

A nehéz döntések után könnyű irányt váltani.

Végre egy nagyobb szakasz zárulhat le, ami tele volt tanulàssal, nehéz tapasztalással. Bár még hófödte hegyek, melyek mély álomban pihennek, a tavaszi szelek már megérkeztek, s a fák ágait cibálva a tavaszról mesélnek. Készülj fel a nagy utazásra, a nagy változásra. Teljesen átalakul minden eddigi emberi kapcsolatod. Hogy ki van Veled s ki ellened tisztán láthatod. Bár ropog a hó a lábad alatt, mèg sem bánod, szomorú könnyeidet hátrahagyod. Mert a szívben új tüzek gyúlnak.

Elérkezett az idő, hogy letedd a régi mintákat, ez igaz a munkában, igaz lehet a párkapcsolatodban.

A farsang rengeteg különleges élménnyel ajándékozhat meg.
Vigyázzanak Rád az Angyalok!
forrás: Farkas Ibolya

Megerősítés: Az a lány, akit egykor szerettél, nem egészen ugyanaz az ember, mint az az asszony, aki sok évtized elmúltával melletted él, s ha belenézel a tükörbe, látod, hogy te is más lettél: az arcodra írt ráncok évgyűrűi mögül egy másik ember néz vissza rád.

Ahhoz nagyon kell szeretni valakit ott belül, egészen belül, hogy egy kapcsolatot ne romboljon szét az Idő, hogy a mulandóságnak ebben a körtáncában, új és új jelmezek, maszkok és jellemek mögött fölfedezd, hogy ő azért mégis ugyanaz – az öregedés nem fogott ki rajtatok.

Az érzelmek is megváltoztak: a lázas szerelemből parázsló, szelíd szeretet lett, a megkívánásból lelki vonzalom, a vonzalomból mély sorsközösség és megszokás. S ha ez így történik, nem bántanak a műfogak, az őszülő hajszálak, az elfonnyadt arc és a táskás szemek; nem zavar az sem, hogy az öregedés a lélekben is jelentkezik: hisztéria, rosszkedv, elfáradás, közöny, az illúziók elvesztése és a kudarcok sorozatos élménye kíséri végig földi sorsunkat.

Ezért szűnnek meg barátságok, hamvadnak el szerelmek, bomlanak szét házasságok, ezért törnek szét eszmei és érdekközösségek: nem bírják ki az Idő múlását.
Minden olyan kapcsolat, amely nem a szeretetre épül: halálra van ítélve.

/Müller Péter/