Angyali hangok üzenetei – Az év utolsó teliholdja (2023.12.27.): Lelki felszabadulás!

December 27-én, szerdán magyar időszámítás szerint 1:33-kor lesz az év utolsó Teliholdja.

A Telihold a Rák jegyében lesz 4. fok 58. percen, ami jelentős energetikai felszabadulásra utal az év vége előtt.

Hasznos lesz, ha elengedjük 2023. eleje óta magunkkal cipelt érzelmi poggyászunkat, és ennek az energiának a lemerülése lehetővé teszi számunkra, hogy pozitívan és robusztusan vágjunk bele az új évbe. A Teliholdtól Megkönnyebbülten érezzük magunkat. Előre léphetünk a tervekkel, és nyitottabb lesz a szívünk.

Ez a Telihold trigonálja a kiterjedt Jupitert, amely jelenleg a Bika jegyében van retrográdban, és a Szaturnuszhoz is trigonnal kötődik, amely a Halak jegyében van. Ezenkívül a jelenleg Szűzben elhelyezkedő Lilith fényszögeli a Teliholdat, hogy némi extra erőt hozzon magával. Ha több bolygó és egy aszteroida is játékban van, akkor felerősíthetjük érzelmeinket, és elengedhetjük a magunkban rejlő negatív érzéseket és frusztrációkat. Ez az energia könnyeket és nevetést is okoz.

A Szaturnusz segít elkötelezni magunkat amellett, hogy elengedjük azokat a dolgokat, amelyek már nem szolgálnak bennünket, és tájékoztatjuk az Univerzumot, hogy készen állunk a végleg továbblépésre. Mindaddig, amíg azon dolgozunk, hogy orvosoljuk a múltbeli helyzeteket és gyötrelmeket, a Szaturnusz megadja nekünk azt az ajándékot, hogy gondoskodjunk arról, hogy többé ne éljük át ezt a fájdalmat. Lilith arra ösztönöz bennünket, hogy szabaduljunk ki, és helyezzük előtérbe szükségleteinket, annak ellenére, hogy mások mit gondolnak.

Ugyanezen a napon Chiron kentaur közvetlenül a Kosban fordul, és véget vet július 23-án megkezdett holdjárásának. Úgy tartják, Chiron, „a gyógyító, aki nem tudta meggyógyítani önmagát”, úgy gondolják, hogy arra késztet bennünket, hogy szembenézzünk és megértsük egyéni és közös fájdalmunkat, lehetővé téve számunkra, hogy egy magasabb állapot felé haladjunk.

Július óta betekintést nyertünk abba, hogyan erősíthetjük meg magunkat, kezelhetjük az agressziónkat, és vizsgálhatjuk meg a sebeinket, hogy meghatározzuk a legjobb módszert a gyarapításukra. A Chiron a Telihold napján fordul direktbe, lehetőséget adva a körülményeink javítására és a mélyreható gyógyulásra, ha elkötelezzük magunkat az erőfeszítések mellett.

A Rák Telihold ideje arra való, hogy a szívünkben rejlő erős érzést katalizátorként használjuk fel életünk jobbá tételére. Azt tapasztalhatjuk, hogy ennek az időszaknak az energiája felfelé és lefelé halad, és nem következetes, de az egyetlen csodálatos dolog az, hogy megváltoztatjuk a nézőpontunkat. Még akkor is, ha ragaszkodni szeretnénk bizonyos helyzetekhez vagy kapcsolatokhoz, jobb, ha nem ápolunk haragot, mert ha elengedjük, úgy érezzük majd, hogy jobban tudunk teret tartani más dolgoknak, amelyek jelentőségteljesek az életünkben.

Ez a Telihold azt az érzést fogja kelteni bennünk, mintha nagy teher szállt volna le vállunkról és szívünkről, lehetővé téve számunkra, hogy 2024-ben újrakezdhessünk. Ezért fontos, hogy ezt az időszakot arra használjuk, hogy továbblépjünk mindazokból az érzelmekből, amelyek az elmúlt 18 hónapban felhalmozódtak a fejünkben.

Bölcsebbek vagyunk, és teljesebbé tehetjük magunkat, és megszabadulhatunk azoktól a kötöttségektől, amelyek visszatartottak bennünket. Forrás Ipacs Andrea