Gyógyító tündérek üzenetei péntek hajnalra: Magas rezgésű emberek ismertető jegyei.

Lássuk a főbb ismérveit a magas szintű embereknek:

1. Jó érzés mellette lenni.
2. Odafigyel Rád, nem sértődékeny.
3. Tele van szeretettel minden gesztusa.
4. Megért, motivál, dícsér, inspirál.
5. A szavai, tettei, gondolatai egymásnak nem mondanak ellent.
6. Tisztán és egyszerűen kommunikál.
7. Könnyed társaság.
8. Nem ítélkezik.

9. Alázatos és tisztelettudó.
10. Jól érzed magad a bőrödben, miután találkoztál vele.

Ilyen embert még jó sokat!

Megerősítő áldás az élethez:

Sokan meg vannak arról győződve, hogy az életük jobb lesz, ha férjhez mennek, ha megszületik az első gyerekük, vagy ha megszületik a második. Aztán meg azért frusztráltak, mert a gyerekek túl kicsik még ehhez vagy ahhoz és azt gondolják, hogy a dolgok jobban mennek majd, ha felnőnek. Folytatásként kamaszkori viselkedésük miatt elkeseredettek; biztosak abban, hogy boldogabbak lesznek, mikor ezen a korszakon túljut. Azt gondolják, az életünk jobb lesz, ha partnerünk megoldja a problémáit, ha végre kocsit cserélnek, ha csodálatos nyaralásaink lesznek, ha nem kell majd dolgozni.

De ha most nem kezdünk el boldog és teljes életet élni, akkor mikor? Mindig lesznek különböző nehézségeink. Legjobb ezt elfogadni és elhatározni, hogy boldogok leszünk, akármi történjék.
Alfred Souza mondta: „Sokáig abban a hitben éltem, hogy a valódi, igazi életem még csak most fog elkezdődni és az ehhez vezető úton mindig voltak megoldásra váró akadályok: gúnyos meg nem értettség, időigényes tennivalók, még nem törlesztett kölcsönök. Aztán kezdődik a valódi élet! Végül megértettem, hogy ezek az ’akadályok’ a VALÓDI ÉLET.”

Ha ily módon elfogadjuk a dolgokat, az segít megérteni, hogy nincs egy olyan módszer, ami a boldogsághoz elvezet, mert az oda vezető út maga a boldogság. Következésképpen élvezzük az élet minden pillanatát és élvezzük még annál is jobban, ha megoszthatjuk egy számunkra kedves emberrel a ritka pillanatokat. Emlékezzünk rá, hogy az idő nem vár senkire. És akkor biztosan nem fogunk arra várni, hogy majd ha vége lesz az iskolának, majd ha elkezdődik az iskola; majd ha lefogyok öt kilót, majd ha sikerül felszedni öt kilót; majd ha gyerekem lesz, majd ha végre kirepülnek a gyerekek; majd ha dolgozni fogok, majd ha végre nyugdíjba megyek; majd ha férjhez megyek, ha végre elválok…

Nem várjuk a péntek estét, a vasárnap reggelt, az autócserét, a házvásárlást. Sem a tavaszt, a nyarat, az őszt, a telet, sem az élet végét és egy újjászületést, hanem eldöntjük magunkban, hogy nincs az életben jobb pillanat a boldogságot „elkezdeni”, mint éppen ez a jelen. Az életöröm és a boldogság nem úti célok, hanem maga az utazás.

Néhány ötlet mára:
– dolgozz úgy, mintha nem lenne szükséged pénzre,
– szeress úgy, mintha nem fájna a csalódás,
– táncolj úgy, mintha senki se látna.

Most próbálj meg válaszolni ezekre:
– Sorold fel a világ öt leggazdagabb emberét!
– Sorold fel a világ öt legutóbbi szépségkirálynőjét!
– Sorolj fel tíz Nobel-díjast!
– Sorolj fel tíz Oscar-díjas színészt!

Hogy megy? Rosszul? Ne aggódj! Senki sem emlékszik így a tegnap legjobbjaira. A tapsviharok elmúlnak, a trófeák beporosodnak, a győzteseket elfelejtjük.

Most ezekre próbálj válaszolni:
– Sorolj fel három jó tanárt, aki segített neked azzá válni, aki lettél!
– Sorolj fel három barátot, aki a nehéz időkben melletted állt!
– Mondj olyan embert, aki azt éreztette veled, hogy különleges vagy!
– Sorolj fel öt embert, akikkel szívesen töltöd az idődet!

Hogy megy? Jobban? Azok az emberek, akik az életünket különlegessé teszik, nem feltétlenül a leggazdagabbak, vagy a legnagyobb díjak nyertesei. Viszont aggódnak értünk, törődnek velünk és mellettünk állnak minden helyzetben.

Töprengj el rajta egy pillanatra, milyen rövid az élet! Te mit akarsz tőle? Ki vagy te? Ha megengeded, segítek válaszolni erre a kérdésre. Valószínűleg nem vagy a nagy- és közismert hírességek egyike…

Jó néhány évvel ezelőtt a Seattle-i paralimpiai játékokon kilenc atléta (akik mind mentálisan, vagy fizikailag sérültek) felálltak a száz méteres futás startvonalához. A pisztolylövés felhangzásakor elkezdődött a verseny, ahol (bár nem mindenki a lábain futva), de a cél felé törekedett a beérkezés és a győzelem reményében. A nagy igyekezetben egyszer csak az egyik fiú elesett az aszfalton és jó néhányat bukfencezett, majd elkezdett sírni. A többi nyolc versenyző hallotta a sírást, lelassított és hátranézett. Majd mindenki megállt és visszafordult… mindegyikük. Az egyik Down-kóros lány leült mellé, megpuszilta és megkérdezte, hogy jobban érzi-e magát. Aztán mind a kilencen összekapaszkodtak és együtt sétáltak be a célvonalon. A stadionban pedig a nézők felálltak és percekig tapsoltak. Azok, akik ott voltak, a mai napig emlegetik ezt a történetet.
Hogy miért? Mert belül tudjuk: a legfontosabb dolog nem az egymás felett aratott győzelem. Az életben sokkal fontosabb másokat győzelemhez segíteni, akkor is, ha ez azzal jár, hogy nekünk le kell lassítani.

Egy gyertya nem veszít semmit, ha meggyújt egy másikat.

Ezek a mondatok egyszerűek, maguktól értetődőek és nincs nagy jelentőségük, de néha-néha nem árt elolvasni őket, ha egyébként tisztában is vagyunk mindezzel. Gyakran elmerülünk abban, amit teszünk, és közben elfelejtjük, miért is tesszük.