Augusztus 6. vasárnap: Döntéseink, választásaink tükrében.

 

A vasárnap szólhat egyfajtta választásról, valami feletti döntéshelyzetről.

El kell tudni dönteni merre tartunk, merre induljunk el, ami kivezet a negatívitásból.

A mostani döntéssel fontos, hallgass a szívedre, ne feltétlenül a racionalitás híve legyél. E szerint élj, jó egy darabig, az üzleti életben kifejezetten előnyös is lehet, hideg fejjel való gondolkodás, a realítás talaján maradva.

De a magánélet, és különféle baráti, rokoni kapcsolatok esetében, az érzelmeknek helye van. Lelki élet legyen fesztelen, és ne görcsös ragaszkodás formájában szeress. Hanem szabadon engedve a másikat, és hibáival együtt. Akkor azonnal Téged is elfogadnak majd.

Nagyon fontos ne legyünk túlzó ragaszkodással társunk fel, ne függjön a pénztől, a bőség ne legyen cél, csak ajánékdékként fogjuk fel a jöttét. Az anyagiak nagyon fontos dolgok, de csak eszköz, ami által eldönthetjük értelemesen vagy értelmetlen módon használjuk fel. A pénzügyi dolgaink lenyomata a szülönkkel folytatott kapcsolattal. Ezért nagyon fontos a szoros családi kötelék ápolása, annak tisztelete és tiszteletben tartása. A másikat mindenkor tisztelni és becsülni kell. Ha ez megvan, úgy már bevonzzuk a méltó társat, akivel ugyanezt éljük át. A megbecsülés és a szeretet nagy szavak, mondhatni általános szabály egy jó párkapcsolat fentartásához, mégis szükséges. Mert a másik embert a hiányosságával, hibáival együtt szeretjük, fogadjuk el. Így minket is könnyebben elfogadnak majd, nem találkozunk zárt ajtókkal, ami mindig kudarcot szül. Ez pedig negatív spirál, egy olyan élethelyzet amiből nehéz kiútat találni. Egy rossz kapcsolódás, egy negatív munkahelyi közeg, egy mérgező család, ezeknél nincs rosszabb, mert folyamatosan, a hétköznap és a hétvégén is negatív közege jelent, amiben lehúzó energiákkal találjuk szembe magunkat. Az életöröm megvonásával, ami ezt szüli, megteremtjük saját magunk gondolatiságán keresztül a fekete elmét, ami egy negatív körforgást jelent, tudati szinten.

Ahol a figyelem ott az energia, és teremtéshez gondolati síkon kell elindítani a vágyott célt, mindezek tudatában egy negatív, és mérgező élethelyzet egyenlő lehet az élve való haldoklással, leépüléssel….

Cél most az lenne, dönts el amerre tartani szeretnél, amivel azonosulni tudsz lelki szinten is. Ez nagyon fontos, hogy érzelmileg egybeolvadj a környezeteddel, az emberi kapcsolataiddal, legyen az baráti, szerelmi, rokoni, családi vagy csak pusztán kedves ismeretség, esetleg üzleti kapcsolat.

Vizsgál felül az emberi viszonyrendszeredet, mennyire dominál benne a lelkiség, az ösztön, vagy anyagi megméretés…?

Most a kommunikációval, egy őszinte, tiszta, nyílt beszélgetéssel.

Megerősítés: Egy 19 századi legenda szerint, az Igazság és a Hazugság egy nap találkoztak…
A Hazugság az igazat mondja: “csodálatos nap ez a mai nap”!

Az Igazság gyanakodva néz az égre – de a nap valóban igazán gyönyörű volt.
Sok időt töltenek együtt, majd végül egy kút mellé érnek.

A Hazugság ismét az igazat mondja: “a víz nagyon csodálatos, menjünk együtt fürödni!”
Az Igazság, ismét gyanakodva vizsgálja a vizet, de rájön hogy valóban nagyon csodálatos.
Levetkőznek és elkezdenek fürdeni…
Hirtelen a Hazugság kijön a vízből, felveszi az Igazság ruháit, és elmenekül..

A dühös Igazság utána fut, hogy megtalálja a ruháit és Hazugságot.
A Világ amikor meztelenül látja az Igazságot, megvetéssel és dühvel tekint rá…
A szegény Igazság ezután visszatér a kútba, és örökre eltűnik hogy ott rejtőzzön szégyeneben….
Azóta a Hazugság a világ körül vándorol az Igazság ruhájában – kielégítve társadalom igényeit, mert bizony a Világ nem kíván találkozni a meztelen igazsággal…
Életfestők