Merkúr is a csúcsra ért – 2023. június 27.: Teremtő energiák tükrében!

Merkúr is megérkezett a nyári napforduló pontjához, ezzel ő is átfordult a legmagasabb ponton, így utolsó gyorsbolygóként ő is befejezte az emelkedést.

Mindez a hétköznapok világában nemcsak teremtő erőink, megéléseink, hanem már gondolkodásunk területén is elindít befelé.

Igaz, ez most még nem az elmélyülés, hanem az eddig megszerzett tudás megértésének kezdete, de Merkúr ezen lépésével valami lelassul. Ez talán nem is baj, mert nagyon intenzív volt az év eddig eltelt időszaka.

Lesz ettől függetlenül Merkúr-Nap (július 1), Merkúr-Vénusz (július 27.), Nap-Vénusz (augusztus 13.) együttállás is a nyáron. Sőt Merkúr-Mars együttállás is, de ez már inkább az ősz-tél folyamán, viszont ez háromszor is lesz. Ezek mind nagyon erős teremtő energiák, de ami itt fontos, hogy Vénusz és Merkúr is megáll a nyári időszakban és elindul visszafelé, ezzel csatlakoznak a ’szokásosan’ hátráló nagybolygókhoz. Ezáltal nemcsak a nagy energiákban, hanem a hétköznapok terén is várható lassulás az elkövetkező időkben.

Vénusz fordulására lesz érdemes majd odafigyelni. Említettem már, hogy ő kulcsenergiánk, mert az általa uralt bika jegyében dolgozik Jupiter és Uránusz is, akik a többi nagybolygó alá adják a vezérletet, ezért Vénuszra érdemes odafigyelni. Már lassul, készül a fordulásra, ami nem csak amiatt lesz fontos, hogy honnan hová hátrál az égen, hanem azért is megy Uránusszal és Jupiterrel való kvadrátba megy vissza. Ennek kiemelt üzenete van.

Ami most Merkúrral kapcsolatosan lényeges, hogy figyeld meg miben hozott ő neked megértést ami elindult még 2022. december 7-én mikor átlépett a legmélyebb ponton Vénusszal tágan együttállva Jupiterrel kvadrátban. Majd ez hogyan értődött meg mikor Neptunusz-Nappal szintén tágan együttállva Marssal kvadrátban elérte a tavaszi napéjegyenlőség pontját (2023. március 19). Azóta mindenki elment mellette, ő lett a sereghajtó, és most utolsó mohikánként megérkezett ő is a kiteljesedés pontjára. Nagy tudást hoz, amit meg is mutatott ezen az úton, és most tár ki neked. Hogy ez személyesen miről szól, csak te tudod megfejteni azáltal, hogy visszagondolsz erre az elmúlt fél évre, hogy mit értesz másképp, mert itt erről van szó.

Forrás:
Tóth Gabriella Csillagtenger

Megerősítés: Bízz az intuíciódban!

Biztonságos számodra, ha a szíved útmutatását követed. A szíved mélyén tudod, mit kell tenned.

Ez a kártya azt kéri tőled, hogy bízz meg ebben a belső intelligenciában, és kövesd.

Belső útmutatásod próbálta mostanában felkelteni a figyelmedet? Talán valami megérzés rángat téged, mint egy vakvezető kutya, vagy egy belső hang kiabált neked, esetleg mély érzelmekkel és szimbólumokkal teli álmaid voltak az utóbbi időben.
Ha ezt a kártyát húztad, akkor arra biztatnak, hogy gondosan figyelj oda az intuíció különböző formáira. Ez az időszak nem alkalmas arra, hogy figyelmen kívül hagyd ezeket az üzeneteket vagy halogasd a dolgokat.

Bízz ebben a belső bölcsességben, éppen úgy, ahogyan akkor bíznál benne, ha egy köztiszteletben álló tanítótól származna. Tudd, hogy nem képzeled az útmutatást. Erőteljes és ismétlődő hangja annak jele, hogy valóban tiszta és megbízható üzeneteket kapsz, amelyeket érdemes követni.

Megerősítés: Megbízom az érzéseimben és a gondolataimban, és kérdezősködés és késlekedés nélkül követem azokat.