Angyali üdvözlet: Nyári Napforduló, a Nap a Rákba lép – Család, gondoskodás, érzékenység.

Ma a Nyári Napfordulóval ténylegesen megkezdődik a nyár.

A Nap ekkor jár az égbolton látszólag a legmagasabb ponton, ilyenkor a leghosszabb a nappal és a legrövidebb az éjszaka.

A Nap elhagyja az Ikrek jegyet, átlép a Rákba és megkezdi a vándorlását dél felé, aminek következtében innentől egyre hosszabbodnak majd az éjszakák.
A Rák energiák ugyanakkor mindannyiunkban felerősítik az érzelmeket, a ragaszkodást, a gondoskodás iránti vágyat, jobban odafigyelünk a szeretteinkre, az otthonunkra és erősebben megérintenek a családunkat érintő problémák.
Maguk a Rák szülöttek is hihetetlenül érzékenyek. Teljes szívvel tudnak szeretni, de mivel sokszor bizonytalannak érzik magukat, gyakran túlzásba viszik a ragaszkodást.
Mindig valakivel együtt, elsősorban a párjuk, a családjuk, a gyermekeik közelségében érzik jól magukat és nagy kihívás számukra a saját szüleikről is leválni, felnőni, felelősséget vállalni.
 
Cselekedeteiket, döntéseiket a hangulatuk határozza meg, ami a Hold járásához hasonlóan szinte folyamatosan ingadozik. Képesek szélsőséges érzelmeket megélni és ha megsértődnek vagy hatalmába keríti őket a szorongás, azonnal visszabújnak a páncéljukba.
Egy Rák egyébként is meglehetősen visszahúzódó, szívesen tartózkodik otthon, csodásan főz és csinosítja a lakását. Átlagon felülien művészi és kreatív.
Akár férfiről, akár nőről van szó, elsősorban a gyermekeiben teljesedik ki, mindent megtesz a boldogulásuk érdekében, sőt gyakran háttérbe is szorítja miattuk a saját karrierjét, az igényeit, az egész életét.
A Rákok romantikus, hűséges társak, sokszor azonban visszafelé lépegetnek, a múltban, az emlékeikben élnek és nehezen kezdenek bele bármi újba. Általában ragaszkodnak az otthonukhoz, a szülővárosukhoz és ha tehetik, soha nem költöznek el.
Tanulási feladatuk a mélyről jövő, szerető gondoskodás elsajátítása, amit a legmagasabb szinten akár a munkájukban is megélhetnek.
A Rák uralkodója a Hold, ami a születési képletben azt mutatja meg, hogy mennyire vagyunk érzelmesek, mennyire tudunk önállóan boldogulni, milyen képünk van a gyerekkorunkról, milyen a kapcsolatunk az édesanyánkkal, ugyanakkor hogyan viszonyulunk a saját anyaságunkhoz, a nőiességünkhöz és az egész világhoz.
Nem szabad elfelejteni, hogy a Napjegyünk egy új, ismeretlen feladat, amit egész életünkben tanulunk, fejlesztünk:
Forrás Letay Adrienn
Megerősített áldás: Június 21. a nyári Napforduló, Litha gabonaistennő, a Napisten és a Földanya nászünnepe.
A leghosszabb nappal, a legrövidebb éjszaka.
Ma a leghosszabb nappal és a legrövidebb az éjszaka, amibe kicsit belekeveredik a 24-én esedékes Szent Iván-éj is.
Csillagászatilag június 21., néha június 22. a pontos dátum, az ünneplés pedig a kereszténység elterjedése óta rugalmasan változik június 21. és 24. között. A Nap most éri el éves útjának csúcsát, most áll a legmagasabban az égen, innentől megkezdődik a sötétségbe fordulás periódusa.
A kelta mitológiában Tölgyünnepnek, a Magyalkirály győzelmének hívják a nyárközép napját, amely egyben az egyik legfontosabb a wicca boszorkányünnepek közül. Hagyományok, szokásos és mágikus bűbájok terén sok közös vonást mutat a téli Napfordulókor tartott Yule-ünneppel. A címben említett Litha a gabona istennője, aki a bőséget, az örömöt, elevenséget és érettséget jelképezi, hozzá kapcsolódva pedig a tűz a változást és a megtisztulást is szimbolizálja.
Ahogy Yulekor, most is a tűznek jut a legfontosabb szerep: örömtüzeket gyújtanak ezen az éjen a világ sok táján a megújulás, a szenvedély és a világosság jelképeként, ezzel is segítve a Napot a sötétség elleni harcban.
Rituálék tekintetében pedig most jött el az ideje minden olyan praktikának, ami megtisztulással, gyógyítással és egészséggel, valamint szerelemmel és termékenységgel kapcsolatos.
A boszorkányos wicca praktikákból itt egy kis gyűjtemény az Árnyak vonatkozó cikkéből:
Ez az időszak bármely mágiának nagyon kedvező.
 A gyógyító, szerelmi és oltalmazó mágia különösen jól illik az alkalomhoz.
A népi babonák szerint a tűz körül elfogyasztott cseresznye a gyermekáldást segíti elő, a tűzbe hulló üröm és kakukkfű betegségűző mágia, a termőföld körül körbehordozott fáklya pedig a termés bőségét hivatott növelni. Érdemes a szabadtéri szertartás tüze fölött gyógynövényeket kiszárítani, a tűzugrás pedig kiválóan alkalmas az energiák megújítására. (…)
A szertartás előtt egy kis textilzsákot meg lehet tölteni levendulával, kamillával, orbáncfűvel, vasfűvel és egyéb, nyár derekán virító gyógynövényekkel.
Gondolatban küldjük át összes gondunk, szorongásunk, félelmünk, betegségünk ebbe a zacskóba, majd kössük be a száját szorosan egy vörös zsineggel.
A szertartás idejére helyezzük a zacskót az oltárra, majd közben dobjuk a máglyára.
Hétköznapi nyelvre lefordítva: gyújtsatok nagy tüzet, merüljetek el a táncoló lángok látványában, engedjetek el minden rosszat és koncentráljatok a jó dolgokra, és ha más nem, is, lesz egy kellemes, barátságos estétek.
Forrás: Életfestők.